de konjacspons wat is het en hoe gebruik je hem.

Gepubliceerd op 8 april 2021 om 16:44

De konjac spons, je komt ze steeds vaker tegen. maar wat is het eigenlijk?

De konjacspons, ik had er al vaker van gehoord, maar heel eerlijk, wist niet zo goed wat ik er van moest denken. 
 Ik kwam ze tegen bij mijn leverancier van shampoobars , Happysoaps  en heb uit nieuwsgierigheid er een voor mezelf besteld, onder het motto je moet alles uitproberen.


Toen ik hem uitpakte dacht ik : is dit alles ?
Er kwam een klein hard roze bolletje aan een touwtje uit de verpakking. 
Volgens de gebruiksaanwijzing moest ik de spons in warm water dompelen tot deze zacht aanvoelt, en daarna mijn gezicht met de spons masseren, een zeep zou niet nodig zijn.


Na het onderdompelen van de spons voelde hij best prettig aan, maar geen schoonmaakproduct gebruiken vond ik toch wel vreemd.
Maar serieus,
na gebruik voelde mijn huid zo schoon aan, 
had best wat droge plekjes rond mijn mond ( lang leve het mondkapje) en die waren een stuk minder geworden.

weetjes over de Konjacspons:

1. Ze zijn extreem lief voor je huid

Konjac sponsen zijn heel, heel lief voor je huid. Ze zijn zachter dan een scrub en dus ideaal voor dagelijkse exfoliëring. Je kan ze ook gebruiken als je een gevoelige huid hebt, last hebt van rosacea of van droge schilfertjes die moeilijk weg te krijgen zijn zonder je huid te irriteren.

2. Ze zijn ideaal om je make-up te verwijderen

Ze halen echt alle make-up weg. Als je ze gebruikt met  water, verwijderen ze meer make-up dan je handen alleen. Je kan de spons zelfs gebruiken om mascara en andere oogmake-up te verwijderen.

3. Ze geven je een stralende teint

De konjac spons exfolieert je huid op een zachte manier door dode huidcellen te verwijderen en je huid een egale, stralende teint te geven. En hoe vaker je de spons gebruikt, hoe beter zichtbaar de resultaten zullen zijn. 

4. Ze reinigen diep in slechts een paar stappen

Hoe gebruik je de konjac spons nu? Wel, heel eenvoudig! Dompel de spons zo’n 10 tot 20 minuten onder (hoe nieuwer je spons, hoe langer) in water zodat ze uitzet en zacht wordt. Haal het uit het water en knijp goed uit zodat al het overtollige water verdwijnt (nooit uitwringen!).  beweeg de spons in cirkelvormige bewegingen over je huid. Wanneer je huid gereinigd is, spoel je de spons uit  en hang je ze een nachtje op om te drogen.

5. Ze zorgen er niet voor dat je acne verdwijnt

Hoewel sommige bedrijven beweren dat hun sponsen onzuiverheden uit de huid halen, kun je best niet verwachten dat dit ook echt gebeurt. maar een goede reiniging is altijd goed voor een acne huid.

6. Ze hebben een houdbaarheidsdatum

Ondanks het feit dat sommige sponsen claimen dat ze antibacterieel zijn, zijn ze toch niet zelf-reinigend. Spoel je konjac spons daarom goed uit na elke gebruik en gooi weg na 2 a 3 maanden.

7. Ze kunnen op het hele lichaam gebruikt worden

Konjac sponsen werden uitgevonden door Japanse boeren en aanvankelijk gebruikt om baby’s mee te wassen omdat de spons zo zacht en natuurlijk is. Je kan ze dus over heel je lichaam gebruiken, vooral op plaatsen (zoals de borst of rug) die soms last hebben van acne en een extra diepe reiniging nodig hebben.

8. Ze kunnen bij het groenafval

Omdat ze 100% bio-afbreekbaar zijn, kun je ze als hij op is gewoon op de composthoop gooien samen met je groenafval

 

kortom ik ben fan

en verkoop ze nu in de salon...

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.