Indiase hoofdmassage wat is het en waarom is het zo ontspannend

Gepubliceerd op 18 mei 2021 om 11:57

Tijdens de 2 verplichte sluitingen van de salon heb verschillende cursussen kunnen volgen, maar ik heb zo de smaak te pakken dat ik nog een cursus wou gaan doen.

Dan komt de grote vraag, welke?

Het moest sowieso een ontspannende behandeling worden, maar waar is vraag naar, en niet iets wat 13 in een dozijn is.

Via een lieve collega kwam ik bij de Indiase hoofdmassage uit. zij had de cursus ook gevolgd en zij en haar klanten waren zeer enthousiast.

 

Maar wat is dan een Indiase hoofdmassage en wat is het verschil met de hoofdmassage die ik standaard bij een gezichtsbehandeling geef?

De Indiase hoofdmassage komt zoals het woord al zegt uit India, daar wordt het al meer dan duizend jaar gegeven en is gebaseerd op ayurvedische helingstechnieken.

Ayurveda is een natuurlijke geneeskunde en verwant aan yoga.

Massage is in India (en eigenlijk overal ter wereld) een noodzakelijke levensbehoefte, het zorgt dat afvalstoffen afgebroken worden, geeft meer energie en verbeterd de werking van organen, bloedsomloop, spieren, lymfeklieren en gewrichten.

Bij de gezichtsmassage word er gebruikgemaakt van drukpunten zogenaamde marma punten. deze bevinden zich op het gezicht, maar ook op je hoofdhuid, deze worden zacht gemasseerd wat extra ontspannend is. dit maakt het anders dan de gewone gezichtsmassage.

Het zorgt er voor dat de spanningsophopingen worden verlicht, dit zorgt er voor dat je hoofdpijn en nek klachten worden verminderd. 

Ons hoofd, oren, nek, schouders, gezicht en armen slaan dagelijks veel spanning op.

Door de zenuwpunten te prikkelen ontspannen ze zich, waardoor je een loom en slaperig gevoel ervaart. maar na een uurtje komt er meer energie vrij en voelt het alsof je hoofd is gereset.

 

Dus heeft u last van hoofdpijn, nekklachten of andere stress gerelateerde klachten. boek eens een Indiase hoofdmassage en kom helemaal tot rust.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.